Sjef Laroex Se Verneuk Moussaka
Sonder eiervrug, net met aartappels
INGREDIENTS
maalvleis
- 1 ui, gekap
- 2 to 3 senior knoffeltone
- 1 eetlepel botter
- 500 g maalvleis
- Growwe swartpeper
- 70 g (1 blikkie) tamatiepasta
- 1 koppie droe rooiwyn
- 1 teelepel pietersielie
- 1 teelepel origanum
- 1/4 teelepel fyn kaneel
aartappels
- 4 groot aartappels, geskil en in dun skywe gesny
- 'n klompie gerasperde parmesaan (of wit cheddar as jy nie het nie)
- bietjie paprika
witsous
- 600 ml melk
- 125 ml meel
- 'n paar korrels baie growwe sout
- 'n paar draaie met die swartpepermeultjie
- 1 of wat eetlepel botter
- so knip neutmuskaat (ek gebruik sommer heles met 'n klein raspertjie - so paar hale)
INSTRUCTIONS
maalvleis
- Braai die uit en knoffel in die botter
- Verbruin die maalvleis
- Sit so paar draaie met die swartpepermeultjie by
- Voeg die tamatiepasta, rooiwyn, pietersielie, origanum en kaneel by, roer goed deur
- Prut sowat 5-10 minute met die deksel op
aartappels
- Kook die aartappelskywe in water met 'n bietjie sout vir so 3 minute vandat dit begin kook (blanseer)
witsous
- Maak in die mikrogolf of op die stoof, maar roer baie om klonte te voorkom
konkoksie
- Sit 'n laag aartappels in 'n oondbak (sommer die getroue Le Creuset pot)
- Skep maalvleis oor dit
- Sit nog 'n laag aartappels
- Skep die witsous bo-oor
- Sit die kaas bo-oor die witsous
- Sprinkel so bietjie kaneel oor die kaas
- Bak sowat 30minute, met die deksel eers op, en dan later nog so sukkie sonder die deksel sodat die bokant mooi bruin en watertand lekker lyk
NOTES
Aangepas vanaf
https://www.lovepotatoes.co.uk/recipes/greek-style-beef-and-potato-moussaka/
en
https://www.epicurious.com/recipes/food/views/shortcut-moussaka-1432
No comments:
Post a Comment